Biska

Dostupno u:

Dostupno u bocama od

Ako želite uživati u simbolu besmrtnosti i ljubavi onda je liker Biska upravo to što tražite. Naziv biska potječe od latinskog naziva za imelu (Viscum album), koja je i glavni sastojak ovog napitka. Plodovi imele su otrovni, dok stabljika i listovi imaju izrazito ljekovita svojstva koja su poznavali još stari Kelti. Dovoljno je reći da na keltskom jeziku imela znači „liječi sve“.

Iako se izvorna istarska biska spravlja s rakijom komovicom (rakija proizvedena destilacijom dropa odnosno komine zaostale nakon prerade grožđa u vino), ova lokalizirana varijanta radi se po originalnom receptu obitelji Mavrinac. Pažljivim odabirom u zimskom periodu bere se lišće „čarobne biljke“ imele, od koje se dobiva kvalitetni macerat kao temelj kvalitetnog Promex proizvoda.

Osim toga, svima su nam poznati i crtani junaci Asterix i Obelix koji su zahvaljujući čudotvornom napitku odolijevali napadima Rimljana. A upravo taj napitak bila je – BISKA.

Dodajmo kako se Biska proizvodi uz dodatak ljekovitih trava što ostaje tajna svakog proizvođača, a pije se kao aperitiv i digestiv u obvezno dobro rashlađenoj čaši.

Stoga uživajte u zdravlju i ljubavi uz dobro rashlađenu Bisku.