Medica

Medica

Dostupno u:

Dostupno u bocama od

Medica je jedan od najstarijih tradicionalnih napitaka. Spremao se još za vrijeme starih Rimljana. To je ujedno i jedna od “najopasnijih” rakija – slatka, pitka i nježno klizi niz grlo. Kad se jednom počne piti teško je odrediti kad treba stati.

Zzzzovi Promex medicu!Medena rakija, liker od meda, medna rakija, medova rakija, medica… je prirodni tradicionalni napitak naših starih. Proizvodi se u gotovo svim zemljama svijeta.

Mnogi iz neznanja medicu mješaju s vinom s dodatkom meda – Medovinom, a medica je liker obogaćen medom. Ovisno o količini, kvaliteti i vrsti meda koji se stavlja u bazu, dobiva se izrazito lijepa boja sa blagim mirisom tekućeg meda.

O ljekovitosti i blagotvornosti meda, proizvodu što ga pčele stvaraju od slatkih biljnih sokova nektara i medne rose dodajući mu vlastite specifične tvari se već puno toga zna.

Na kraju istaknimo da se u proizvodnji medice koristi običnu voda – kišnica te kvalitetni prirodni med kao temelj ovog proizvoda koji već dvadesetak godina postoji na tržištu.